SEGUIMENT DEL REFERÈNDUM GREC AL CASAL LA BARRINA: Per la sobirania dels pobles, contra la dictadura del deute!

referendum-grecia-seguiment-casalAquest diumenge, farem el seguiment dels resultats del referèndum grec al Casal Popular La Barrina. Amb el projector i els mitjans, seguirem durant tot el vespre i nit la decisió del poble grec sobirà!

—–

Els pobles del sud d’Europa ens juguem molt amb el que passe a Grècia, de fet ens juguem el nostre futur. Si el poble grec vota que no i s’oposa a cedir a les polítiques neoliberals del capitalisme del desastre, tindrem un exemple a seguir. Un exemple que situa a les persones per damunt dels interessos de la banca i el gran capital, un exemple que pot fer trontollar l’hegemonia del capitalisme i mostrar a la ciutadania europea que hi ha altres maneres de fer política i economia, on les persones beneficiades sigam la gran majoria i no una minoria privilegiada.

Grècia defensa la seua sobirania, el seu dret a decidir. A decidir, què el més important és garantir la salut, l’educació, les pensions, el dret a l’habitatge… de les persones. Davant, la UE que la vella socialdemocràcia i la dreta europea han construït, una UE que prioritza els interessos de la banca i del gran capital, perquè per a ells, fou construïda aquesta UE.

El deute grec al 2010 era en un 95% privat, avui el deute privat només és un 20%. En 5 anys s’ha traspassat aquest deute dels bancs a les administracions públiques. Per què? Perquè la UE defensa els interessos de la banca alemanya i francesa, i aquesta, sabia que tenia més opcions de cobrar el deute si es convertia en públic. Des del 2010 Grècia ha rebut 250.000 milions de la UE, però només un 10% ha servit per pagar pensions, salaris… la resta per pagar deute i interessos, per pagar a la banca amb els nostres diners. I mentre la UE exigeix baixar salaris, pensions… però no ajuda a perseguir el frau fiscal de les grans fortunes gregues que és escandalós. Per què? Perquè la UE és la unió del gran capital, i defensa els seus interessos.

Dins de la UE aquest és el futur que tenim com a pobles. Un deute impagable, imposicions de polítiques neoliberals en contra de la majoria de persones i la pèrdua de sobirania econòmica i política. Des de la CUP creiem en la unió dels pobles, però una unió per defensar els interessos de les classes populars, per això diguem no a la UE del capital i sí a la sobirania del poble grec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s