#LesNostresEnergies, el model energètic de Molins a debat

El proper dijous 12 de febrer, la CUP organitza al Casal Popular La Barrina el passi del documental #LesNostresEnergies, de la ma dels seus creadors, que ens explicaran com funciona el sistema energètic a Catalunya i a Molins, i posarem a debat com recuperar-lo i posar-lo al servei de les classes populars. Aquest debat  serà el primer punt de trobada per redactar el programa de cara a les eleccions municipals que la cup durà a l’ajuntament de Molins.

10407855_499483110189718_4972076881770637126_n‘Les Nostres Energies’ vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.

Vol també superar la visió de que els impactes i les agressions ambientals són lluny, a d’altres països i continents: des de la industrialització de Catalunya s’han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.

Aquí podeu veure el tràiler: http://vimeo.com/110819857

Igualment, l’audiovisual vol qüestionar la relació clientelar que existeix entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l’energia, tot demanant-se per altres maneres de construir el model energètic, amb un visió molt més política i des d’una concepció participativa d’aquesta, més pròpia del nostre temps, i que comenci a trencar un esquema on els interessos oligàrquics, a nivell local i internacional, marquen netament l’agenda.

T’esperem, necessitem la teva energia per canviar aquest país i aquest món!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s