“ASKE GUNEA, LA DESOBEDIÈNCIA EN ESTAT PUR”

Aske-gunea-documentalAhotsa.info audiovisual ha realitzat el mini documental “Aske Gunea, la desobediència en estat pur” obre la resposta desobedient als judicis polítics contra la dissidència basca en l’Audiència Nacional espanyola. Nosaltres, des de la Barrina, vam considerar molt oportú acostar-lo a la nostra vila.

El minidocumental de 25 minuts explica la història de 5 joves activistes que es van negar a acudir al seu judici en l’Audiència Nacional. Els acusen, al costat d’altres 23 joves, de pertànyer a Segi, organització juvenil de l’Esquerra Abertzale il·legalitzada a Espanya.

Els joves, abrigallats per centenars de persones, es van concentrar en la Basílica de Loiola (Guipúscoa) fins que l’Ertzaintza va acudir a detenir-los. Ahotsa.info va estar present en l’Aske Gunea de Loiola per fer una retransmissió en directe del que allí ocorria, però per fer aquest treball ha comptat amb la col·laboració dels mitjans de comunicació Info7 Irratia, *Topatu, Periodisme Digne i Argia, que han prestat els seus àudios i imatges. El documental explica les raons d’aquestes persones i les claus de la dinàmica de desobediència civil que s’està desenvolupant en els últims temps a Euskal Herria. De fet, fa poques hores s’ha detingut una noia a Gernika que estava protegida per una d’aquestes muralles humanes.20141230_203116

Per les que no vau poder venir a veure’l, aquí el podeu tornar a mirar: www.youtube.com/watch?v=pKHNNuPMCas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s